Foto: Tuzlanski.ba

Britanka iznajmljuje muža drugim ženama jer je vrlo spretan s rukama. On prihvata svaki posao kako bi mogao studirati. Žele svesti troškove na minimum i biti iskreni prema ljudima pa nude i popuste...

Mama Laura Young pokrenula je vlastitu uslugu 'Unajmi mog spretnog muža' kako bi poboljšala kućni budžet zbog sve većih troškova života.

Majka troje djece dobila je ideju kada je vidjela na internetu kako muškarac zarađuje za život sastavljajući namještaj za druge. Laura je odmah pomislila na svog 41-godišnjeg muža Jamesa, koji je talentovan i temeljit u svakom poslu, prenosi 24sata.hr.

Domaćica je ispričala kako je James preobrazio njihov dom u Bletchleyju u Bucksu, tako što je napravio krevete po mjeri, uključujući porodični veliki krevet za vrijeme kada su njihova djeca odbijala spavati sama noću. Također je opremio kuhinju i izradio trpezarijskii stol, a spretan je u slikanju, ukrašavanju, postavljanju pločica i tepiha.

- Dobar je u svemu oko kuće i vrta pa sam pomislila zašto ne iskoristiti te vještine i iznajmiti ga - kaže Lauren.

Pokrenula je web stranicu 'Rent My Handy Husband' i reklamirala se.

- Ljudi su istinski zainteresovani. Bilo ih je nekoliko koji su dobili pogrešan dojam i pomislili da sam angažovala Jamesa za nešto sasvim drugo. Čak i uz sve veće troškove života, ne planiram to učiniti - kaže Lauren.

Međutim, većina misli da je njena ideja super jer su rekli kako je ponekad teško natjerati građevinare da prihvate male poslove jer nisu zainteresovani.

- James je savršen za stvari poput sastavljanja namještaja, postavljanja trampolina, izgradnje polica i sličnih stvari. Ponekad je brže i lakše unajmiti nekoga da odradi posao za koji smo čekali da ga naši muževi rade - dodaje.

- Ti stvaraš, a ja ću graditi - kaže James. Po skici može izraditi krevete na kat za djecu, kao i namještaj po mjeri, idealan za porodicu.

James je bivši radnik noćne smjene u skladištu i prije dvije godine bio je prisiljen napustiti posao kako bi pomogao Lauri s njihovo troje djece, od kojih je dvoje autistično, donosi The Sun.

James se planira vratiti na koledž kako bi studirao i uklopit će ovaj posao između studija kako bi povećao prihod porodici.

- Oduvijek je imao veliki interes za izgradnju i stvaranje. Dobro sam ga iskoristila tokom godina osnivanjem vlastitog porodičnog doma i pomaganjem prijateljima i porodici. Njegov trenutni kućni projekt je izgradnja vlastite vanjske kuhinje za ljetne dane - kaže Laura.

- Najam se u prosjeku naplaćuje oko 75 KM po kući i nijedan posao nije premali. To može biti samo postavljanje televizora na zid, postavljanje roleta ili bojanje ograde. Želimo svesti troškove na minimum i biti iskreni prema ljudima. Znamo kako je biti s ograničenim proračunom pa nudimo popuste osobama s invaliditetom, njegovateljima, starijima od 65 godina... - dodala je. (Tuzlanski.ba)