Istraživanja: Najviše se seksaju ekonomisti, najmanje filozofi
Foto: Tuzlanski.ba

Seks je najvažnija aktivnost za njih devet odsto, dok više od polovine njih tvrdi da su prijatelji uvijek na prvom mjestu.

seks-na-eks

Odavno je poznato da se današnji svijet vrti oko seksa, a da su studenti populacija koja najčešće upražnjava seks. Istraživanja pokazuju da najmanje buran seksualni život imaju teolozi, a najviše studenti ekonomije.

Ekonomisti tokom studiranja u prosjeku spavaju sa pet partnera, dok studenti teologije nemaju sreće. Najviše sa dva partnera, kako je potvrdila studija britanskog portala StudentBeans.com, sprovedena na 4656 ljudi.

Ekonomiste slijede studenti socijalnog rada sa prosječnih 4,7 partnera, studenti turizma spavaju sa 4,65 partnera, a agronomi tokom studiranja imaju 4,4 partnera.

Najmanje sreće u ljubavnom životu imaju filozofi, pedagozi i teolozi koji u prosjeku imaju dva seksualna partnera, piše Daily Mail. Svaki šesti student priznaje da je od početka studiranja imao dva partnera, a gotovo 39 odsto njih tvrde da su spavali samo sa jednim partnerom.

Seks je najvažnija aktivnost za njih devet odsto, dok više od polovine njih tvrdi da su prijatelji uvijek na prvom mjestu. Tek trećina njih smatra kako je bit studiranja učenje, potvrdila je studija. (Znamo.ba)