Prvi maj, Međunarodni praznik rada je pred vratima, a neradne dane za ovaj praznik mnogi će iskoristiti u u prirodnom okruženju uz roštilj.
Nakon ugodnog dana i ukusnog roštilja, slijedi ne toliko primamljiv posao čišćenja roštilja, zato su korisni savjeti pomoću kojih ćete lako očistiti rešetku roštlilja te otkloniti masnoće i neugodne mirise i spremiti roštilj za sljedeće druženje.
Postoji nekoliko laganih trikova uz koje ćete brzo očistiti roštilj.
1. Sirće i crveni luk
Prvo zagrijete roštilj i pošpricate ga sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Nakon togs ćete lukom otkloniti masnoće, tako što ćete polovicom luka očistiti rešetku. Također, zgužvanom alumijniskom folijom očistite rešetku, a na kraju isperite vodom.
2. Sirće i voda
Roštilj ćete vrlo lahko očistiti i s alkoholnim sirćetom. Pomiješajte vodu sa sirćetom u jednakom omjeru, a potom stavite rešetku u vreću za smeće i dodajte mješavinu vode i sirćeta. Rešetku roštilja ostavite u vreći da odstoji preko noći kako bi se masnoće razgradile. Ne zaboravite sutradan rešetku saprati vodom.
3. Soda bikarbona
Soda bikarbona je saveznik u svakom čišćenju, pa će biti od pomoći i za roštilj. Jednostavno uzmite sodu bikarbonu pomijšajte je s vodom u omjeru jedan na prema tri, potom spužvicom i mješavinom sode bikarbone i vode čistite rešetku.