Game over za bivšu
Foto: Tuzlanski.ba

Upoznale ste savršenog muškarca, i sve je toliko dobro da izgleda nestvarno, osim jedne stvari...pojavila se njegova Bivša! On je odavno završio sa njom, ali izgleda da ona nije sa njim, i vama to jaaaako smeta. Ona očigledno neće tek tako odustati, a vi je na žalost ne možete baciti lavovima. U tom slučaju priskačemo u pomoć i otkrivamo vam neke trikove kako bi bivša pala u stogodišnji san i dugi zaborav, piše Ženski portal.

Ne pokazujte ljubomoru pred njim

Najteže je napraviti prvi korak. Kada vaš partner primjeti ljubomoru, to mu daje moć jer uviđa da se vi plašite da ćete ga izgubiti više nego da će on izgubiti vas. Automatski se osjeća slobodnije i zna da ćete prijeći preko nekih stvari (kao što je u ovom slučaju druženje sa bivšom). Svaki put kada pomislite na njegovu bivšu morate da shvatite kako i vi vrijedite i da niste jedina koja ima šta da izgubi. Čak i ako osjećate ljubomoru, ugrizite se za jezik.

Pravite se da imate armiju udvarača

Budite hladne glave. Što biste mozak umarale nebitnim ljudima kada i vi iza sebe imate armiju udvarača koji jedva čekaju da raskinete. Čak i ako ovaj scenario nije baš potpuno istinit, potrebno je da ga učinite stvarnim. Ponašajte se kao da vam uopšte nije stalo do toga što ga njegova bivša zivka čak više i od njegove mame zato što i vi imate na koga da potrošite sve te silne besplatne minute. Što češće on spominje nju, vi menjajte imena „udvarača“. Shvatiće kako je biti u vašoj koži i ukoliko mu je stalo, sam će otjerati smetnju.

Budite iskrene

Uvjerite se da ste vi i vaš dečko na istoj stranici knjige na kojoj je lik njegove bivše zauvijek zatvoren u podrumu. Objasnite mu kako želite da razumijete njegova osjećanja u tom trokutu, kao i da je sasvim normalno da pokažete i svoje emocije. Otvoreno razgovarajte o njegovoj bivšoj što bi dodatno moglo da učvrsti vaš odnos. Najuspješnija veza je ona koja se zasniva na iskrenosti.

Stop!

Nekim muškarcima treba crtati, a sa nekim ženama treba igrati grubo. Nije najslavnije riješenje, ali ako situacija nalaže, osjećajte se slobodno da pokažete zube. Ukoliko prethodna riješenja nisu urodila plodom, morate da ga stavite na test. Jednostavno ga primorajte da je izbaci iz svog života. Prvo neka promijeni broj telefona, a tražite i da je blokira na socijalnim mrežama. Teška vremena zahtjevaju još teže mjere. Ako se on i posijle svega bude bunio, očigledno da nije potpuno raščistio sa prošlošću i onda vi raskinite sa njim.

Samo ignore

Ako je spominjete, to znači da ona postoji i veoma je vjerovatno da je upravo vi održavate u toj vezi. Dakle, ona ne postoji i sve je OK. Nikako ne dozvolite da vas uhvati potpuno ludilo proveravanja njegovih SMS poruka, Facebooka i mejlova. To se ne radi tako. Ukoliko se zaista vrati njoj, onda vaša veza i nije imala budućnost. Ljubav je kada znate kada je pravo vrijeme da pustite stvari iako vama pripada vratit će vam se, kao boomerang, piše Zenskiportal.ba.