Evo zašto je loše biti muškarac
Foto: Tuzlanski.ba

Iako bi se mnoge žene mijenjale s muškarcima kada su neke životne olakšice u pitanju, ipak postoje i stvari zbog kojih je loše biti muškarac.

muskaraaac

Žene često zavide muškarcima jer ne moraju, kao što to rade one, da se spremaju po cijeli dan, non stop depiliraju, čupaju obrve, šminkaju, nose neudobne štikle pa čak i porađaju. Prosto su dobri takvi kakvi jesu i sve što treba je da se redovno tuširaju i lijepo obuku i oni su spremni za grad.

Međutim, žene nisu svjesne negativnih strana toga šta znači zapravo biti muškarac. One i te kako postoje i većina muškaraca bi, da može, živjela bez mnogih opterećenja koje sa sobom nosi pripadnost muškom polu. Vjerovali ili ne, evo o kojim muškim teretima i mukama se zapravo radi.

Dlake na svakom centimetra kože

Dlake se na muškom tijelu doslovno nalaze svuda. Na grudima, leđima, ispod pazuha, nogama, pa kasnije kod nekih čak i u ušima. Da ne pričamo o svakodnevnom brijanju brade. Nije muškarcima lako.

Gubitak kose

Dlakavost je znak muževnosti i nekada su se posebno cijenili dlakavi muškarci. Stoga i ne čudi da ćelavost ima veliki udarac na psihu muškarca. Neki se sa tom nose bolje, neki lošije, ali činjenica je da gubitak kose svima predstvalja udarac za ego.

muskarac-zgodan

Erekcije u pogrešnom trenutku

Kada su mlađi, šanse da dožive erekciju u trenutku kada ne žele je stopostotna! nema toga kome se nije dogodilo na kupanju, u butiku, tramvaju i autobusu, doslovno svugdje. Dovoljno je bilo primijetiti zgodnu djevojku. Kad su već stariji to se dešava prilično rjeđe, ali se ipak zna desiti.

Dvije nezgodne loptice

Osjetljiv dio muškog polnog uda, testisi, znaju muškarcima da zadaju dosta muka. Nerijetko se dešava da ispadaju iz bokserica dok se polu goli pokušavaju šetati kroz kuću. A da ne pričamo o potencijalnim nezgodama prilikom fudbala ili nekog drugog sporta u kojem dolazi do nezgodnih udaraca loptom.

Za loš seks uvijek je kriv muškarac

Baš taj pritisak je razlog zbog kojeg muškarci znaju da podbace u krevetu. Želja da se zadovolji žena, ali i saznanje da žene pričaju i prepričavaju kakav je ko u krevetu, stvaraju pritisak kojem mnogi muškarci ne mogu da se odupru. Međutim, treba da se zna da i žene znaju da budu krivci za loše seksualno iskustvo.

Ko još voli kondome?

Ta užasna gumica koja štiti od trudnoće je užasno potrebna, a tako opterećujuća. Teško se navlači, ostavlja neprijatan miris i pored svega ne omogućava potpuno uživanje u seksu. Čak se i mnoge žene žale na to. Ali, tako je kako je.

Prilaženja ženama

Na muškarcima je uvijek prvi korak, kada je muvanje u pitanju. Žena je tu da namigne, uputi pogled, ali nikako da prilazi njemu. Taj se posao se ostavlja muškarcu, dasi koji treba da obori ženu sa nogu svojom pričom. A kakav se fijasko dešava u trenutku dok smišljaju kako i na koji način da priđu, to samo muškarci znaju. Sve u svemu, nemaju lak zadatak.

Orgazam kao jednina

Većina muškaraca toliko žudi za orgazmom da seks pretvaraju u sprint trku. Na kraju, nakon pet sekundi čistog užitka slijedi umor i želja za spavanjem. Žene, naravno, na to ne gledaju blagonaklono, jer za njih zabava tek počinje. Baš zbog toga, i kada bi svršili, treba da se strpe zbog svoje dame. Još jedna konstantna muka u nizu. (Portaloco)