Emotivno ste se distancirali? Ovo su 3 načina da se ponovo povežete sa partnerom
Foto: Tuzlanski.ba

Emocije su veliki dio zdravih odnosa i nekad djeluje beznadežno popraviti prekinutu ljubavnu vezu. Ali, sve dok imate pravilnu i efikasnu komunikaciju, možete je promjeniti na bolje. Možete se osjećati veoma usamljeno i uznemireno kada polako shvatite da vi ili vaš partner emocionalno napuštate vezu.

Možete izmisliti sve vrste priča o tome zašto se to dešava, ali istina je da vjerovatno ne znate sa sigurnošću. Znate da osjećaj ljubavi i povezanosti nije tako jak kao što je bio... ili ga možda nikada nije ni bilo. Evo nekoliko stvari o emocionalnom odustajanju od veze: to može biti dio trenutnog prirodnog toka ljudskog bića i/ili takođe može biti poziv za buđenje za svakoga ko želi jaku, živahnu i zdravu vezu koja raste. Većina nas emocionalno odustaje kada smo preplavljeni razmišljanjem o situaciji ili uočenom problemu. Ne znamo šta da radimo, pa smo otupili.Imamo strah, sumnje, nesigurnost ili jednostavno nismo u stanju da odgovorimo u određenoj situaciji ili određenom trenutku. Instinktivno se povlačimo od ljudi i situacija kada želimo da se zaštitimo od neke stvarne ili obično zamišljene prijetnje. Ali, postoji jedna važna stvar koju treba zapamtiti: kada se neko emocionalno odjavi iz veze, to ne znači uvijek kraj veze ili da će biti odjavljen zauvijek — ali to može biti poziv za buđenje.

Odlučite da li zaista želite da se ponovo povežete

Tako često, kada se osjećamo emotivno, možemo pokušati da nagovorimo sebe na nešto što mislimo da bi trebalo da želimo, a ono što je zaista u našim srcima je nešto sasvim drugo. Iskreno sagledavanje sebe je dobro mjesto za početak.

Otvorite vrata sa pozivnicom

Vrata ponovnog povezivanja mogu se otvoriti na male načine, a proces uvijek počinje pozivom, a ne žalbom. Žalbe donose samo defanzivnost.

Gledajte da vidite nešto novo i slušajte da čujete nešto novo

Kada otvorite svoje srce da vidite i čujete nešto novo — u vama, kao i od druge osobe — između vas dvoje otvara se prostor pun ljubavi bez osude.

Ako ste vi ili vaš partner prekinuli vezu, ili ste primijetili da se jedan ili oboje s vremena na vrijeme odjavljuju kao mehanizam za suočavanje sa nečim što se dešava u vašem svijetu, onda vam ima pomoći, prenosi 24sedam.rs