Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što je poslije tretmana iscrtavanja, odnosno laminiranja obrva dobila izuzetno jaku alergijsku reakciju, Millie Bucknall iz Warwickshirea, objavila je video na TikToku, kako bi potaknula sve one koji razmišljaju o tom tretmanu da barem 24 sata prije tretmana naprave test sa flasterom na maloj površini, kako bi izbjegli neugodno iskustvo kroz koje je sama prošla.

U video prilogu koji je postao viralan opisala je i prikazala kako joj se reakcija postupno pogoršavala. Snimak prikazuje niz fotografija snimljenih u danima nakon tretmana koji je prošla, od prvog dana nadalje.

Iscrtavanje obrva razvili su ruski kozmetičari, a riječ je o hemijskom tretmanu koji daje iluziju punijih obrva i do šest sedmica. Popularnost mu je vrlo velika u mnogim zemljama, pa je tako u Velikoj Britaniji postao konkurencija dotad vrlo popularnom mikrobladingu - jednoj vrsti tetoviranja.

Pogledajte njezin video:

@milliebucknallmy journey so far currently 8 days since my eyebrow lamination ##fyp ##allergies ##allergicreaction ##hospital ##eyebrowlamination

♬ MAIN CHARACTER CHALLENGE miley cyrus - Call me Jony 🤓

Millien video prikazuje da su joj obrve nakon tretmana zaista izgledale punije i ljepše uokviruju lice, ali njezino zadovoljstvo ubrzo se pretvorilo u užas, kad joj je koža počela crveniti i postajati preplavljena krastama. Otkrila je kako su joj uslijed alergijske reakcije natekla oba oka, a jedno joj se u potpunosti zatvorilo. Problem je trajao punih 8 dana i na kraju je morala i u bolnicu. 

U odgovorima na videozapis mnogi su se zabrinuli za Millieno zdravlje i zahvalili na tome što je podijelila iskustvo da bi podigla svijest o rizicima povezanim s popularnim kozmetičkim tretmanima.

- Hvala vam što dijelite ovo iskustvo. Kao kozmetičarka mogu reći da mnogi klijenti  prigovaraju kad moraju doći na flaster, ali to je jako važno - napisala je jedna komentatorica.

- I meni se to dogodilo, najstrašnije iskustvo ikad. Imala sam opekline iznad očiju i dobila napad, nadam se da si ti dobro - komenarisala je druga pratiteljica.

- I meni se dogodilo, gotovo sve obrve su mi otpale - podijelila je iskustvo još jedna korisnica TikToka. (24sata.hr)