Da li volite glavom ili srcem?
Foto: Tuzlanski.ba

Saznajte da li ste romantični ili pragmatični...

Da li volite njega/nju ili ideju o njemu/njoj?

Neke stvari teško priznajemo sebi, a ovo je jedna od takvih. Možda ste se u njega/nju zaljubili “ludo”, svim srcem, a možda... Možda ste zaljubljeni u sliku koju on/ona predstavlja, u sliku koju vam prikazuje vaš mozak, a da zapravo niste zaljubljeni u njega/nju. Možda vam se više sviđa njegov/njen potencijal i to kako ga/je drugi gledaju.

Da li vas izluđuje njegova/njena ličnost?

U početku veze, partneri uvijek daju samo najbolje od sebe, ali kako vrijeme lagano prolazi, tako na vidjelo izlaze i neke stvari koje prije nismo imali prilike da primjetimo. Ako imate lagane napade bijesa zbog njegovog/njenog ponašanja ili vam je jednostavno neshvatljivo i odbojno iz bilo kog razloga, moguće je da ga/je volite upravo glavom, ali ne i srcem.

Da li ga/je cijenite kao osobu?

Kada nekog volite, to znači da volite tu osobu kakva god da je ona. Sa svim manama, i vrlinama. Ukoliko želite konstantno da ga/je mijenjate, niste iskreno zaljubljeni u njega7nju. Ili barem ne srcem. Ljubav, ona prava, je nešto drugo, ali nikako borba između želja i stvarnosti.

Da li osjećate hemiju?

Možda on/ona uvijek uspije da pogodi prave riječi, uvijek je tu kad vam je potrebna utjeha, nema stvari u kojoj se ne možete osloniti na njega/nju, ali bitno je pitanje da li osjećate iskre među vama? Naravno da nikada neće biti isto kao u prvim danima veze, ali ako imate posla s pravom ljubavi, osjetićete leptiriće, barem ponekad. I tu hemiju koja vas je i privukla!

Da li djeluje savršeno samo na papiru?

Možda imate uredno ispisan popis s osobinama koje tražite kod momka/djevojke, na papiru, ukrašen srcima i pažljivo složen. I možda on/ona zadovoljava baš sve navedene kriterijume. Od stepena obrazovanja, odnosa s prijateljima, ambicija do pogleda na život, ali uprkos tome, jednostavno imate osjećaj da nešto ipak nedostaje i da to nije to. Da, tada ga/je vjerovatno volite samo glavom, ali ne i srcem. (zenskimagazin.rs)