Da li se sjećate ovog čovjeka? Najsmješnija greška u TV historiji dobila je svoj nastavak
Foto: Tuzlanski.ba

Čovjek po imenu Guy Goma ušao je u televizijsku historiju kad je sjeo na stolicu u studiju BBC-ja i odgovarao na pitanja voditeljice u intervjuu uživo koji je nasmijao ljude do suza. Naime, prije 17 godina dogodila se jedna od najbizarnijih grešaka u TV historiji, a ovaj potpuni anonimac postao je viralna zvijezda preko noći.

Krivi Guy

Guy je tog "kobnog" dana ušetao u zgradu BBC-ja u Londonu kako bi prisustvovao razgovoru za posao u IT sektoru. Za to vrijeme, njegov imenjak i stručnjak za tehnologiju Guy Kewney sjedio je u sali za goste pripremajući se za intervju uživo o suđenju između Apple computersa i Apple Corps recorda.

Producenti emisije pobrkali su dvojicu muškaraca, a Guy Goma ušao je u studio misleći da kreće razgovor za posao. Kad je voditeljica najavila stručnjaka za tehnologiju, Guy je shvatio da se dogodila greška, a izraz njegovog lica ušao je u antologiju.

Voditeljica ga je počela rešetati pitanjima, a Guy je, nadajući se da će svojim nastupom oduševiti potencijalnog poslodavca, pokušao što ozbiljnije odgovarati na pitanja o kojima nije znao apsolutno ništa.

Intervju je postao viralni hit koji je zabavio milione ljudi na YouTubeu, ali i drugim društvenim mrežama.

Odlučio tužiti BBC

Guy tvrdi kako, uprkos ogromnoj popularnosti i miliona pregleda, od svog viralnog gafa nije zaradio ništa, odnosno da nije dobio tantijeme od BBC-ja.

Nedavno je u podcastu Accidental Celebrities izjavio kako namjerava tužiti BBC zbog "silnog novca zarađenog od intervjua". Dodao je kako je kontaktirao medijsku kuću, no nije dobio povratni odgovor.

"Već gotovo 20 dobivaju novce od intervjua, bez da su meni dali išta. Drugima plaćaju milijune, a taj im je intervju donio zaradu", izjavio je. (Index.hr)