Bizarno: Mladi bračni par koristio lutku za lažiranje rođenja i smrti bebe kako bi prevarili ljude
Foto: Tuzlanski.ba

Mladi bračni par iz Pensilvanije prevario je vlastitu porodicu i prijatelje lažirajući rođenje i smrt dječaka kako bi dobili poklone i novac

Bračni par Kaycee i Geoffrey Lang optuženi su za obmanu i primanje novca nakon što su putem stranice GoFundMe prikupili donacije za djetetov ukop.

Langovi su čak napisali posmrtnicu za svog 'sina', kojeg su nazvali Easton Walt Lang tvrdeći da se rodio 3. jula, a  onda objavili da je preminuo, pet sati nakon rođenja.

Kasnije se pojavila fotografija na kojoj je beba, međutim, naknadnom istragom policija ju je pronašla i utvrdila da je par koristio lutku, te tako sve lažirao.

Sve je počelo kad se 23-godišnja Kaycee pretvarala da je trudna, a kasnije podijelila sa prijateljima slike svog djeteta na Facebooku, te počela primati razne poklone.

Tokom posljednja dva mjeseca svoje 'trudnoće', Kaycee je tvrdila da joj je potreban odmor u krevetu.

Kako piše Fox, Kaycee i Geoffrey, objavili su rođenje sina, Easton, 3. jula i postavili fotografije koje su izgledale kao da prikazuju novorođenče.

Samo nekoliko sati kasnije par je otkrio da je dječak umro od problema sa respiratornim funkcijama.

Podijelili su posmrtnicu na društvenim mrežama.

Lažni posmrtnica glasi:

"Mi, Eastonovi roditelji bili smo obradovani tvojim rođenjem, 5 sati prije nego što si otišao u svoj nebeski dom u 8:20 ujutro, držeći se za ruke sa mamom i tatom, primajući zagrljaje i poljupce, kao da si nam poručio 'Volim vas'."

Njih dvoje su na stranici GoFundMe brzo postavili oglas kako bi prikupili novac za Easton-ov pogreb, a napisali su i emotivnu poruku;

"Molim vas, molite se za moju ženu i mene. Naš sin Easton rođen je s tekućinom u plućima i preminuo je nekoliko sati nakon što se rodio.

Bilo bi nam drago ako biste nam pomogli i donirali novac za troškove pogreba i bolničkih računa."

Međutim, nisu svi pali na, naizgled, tragičnu priču.

Kao što je pisao WTAE, Kayceen prijatelj Cynthia Dilascio posumnjao je u njihovu verzijiu događaja i odlučio kontaktirati pogrebno  društvo gdje je Easton navodno bio kremiran.

Dijete je imalo tekućinu u plućima, ali bolnica ga je vratila k sebi i rekla da će biti dobro. Znao sam da je to lažno. Nisam mogao sjediti i gledati kako ovo traje.

Pogrebna kuća obavijestila je Cynthiju da nema nikakvih dokumenata o kremiranju Easton Langa, te ga je ovo otkriće natjeralo da se obrati policiji.

Kasnije se ispostavilo da ne postoji ni bolnički karton o Eastonovom rođenju, a u mrtvačnici nema zapisnika o njegovoj smrti.

Državna policija države Pennsylvania navela je da je par sve dobro isplanirao, te da je glavni motiv ovog krivičnog djela bio da dobiju poklone i novac.

GoFundMe se oglasio saopštenjem;

"Ova vrsta ponašanja se ne toleriše na GoFundMe-u. U potpunosti ćemo surađivati ​​sa službenicima za provođenje zakona tokom njihove istrage, a svim donatorima isplatit ćemo povrat novca. Imamo politiku nulte tolerancije za svaku zloupotrebu na platformi. Svi donatori u potpunosti su zaštićeni GoFundMe garancijom, što znači da im garantujemo povrat novca ako se dogodi zloupotreba."

Par je na svoju lažnu priču prikupio 15 donacija u ukupnom iznosu od 550 dolara (oko 970 KM).

Kaycee i Geoffrey Lang  trebali bi se pojaviti pred sudom u oktobru. (Tuzlanski.ba)