Foto: Tuzlanski.ba

Monica Bousquet, 61-godišnjakinja, postala je inspiracija mnogima nakon što je pokazala svoje nevjerovatne mišiće i tjelesnu transformaciju, piše Bright Side

Tek je prije sedam godina počela trenirati u teretani i od tada je potpuno promijenila svoje tijelo. Monica dijeli videozapise na kojima vježba, nadajući se da će potaknuti druge starije ljude da učine isto, prenosi Tuzlanski.ba

Monica trenira šest puta sedmično kako bi održala svoju impresivnu figuru. Nedavno je objavila snimak na kojoj podiže golemu težinu nogama dok visi sa šipke za povlačenje. Učinila je to s lakoćom i pritom pokazala svoju tjelesnu građu u skraćenom roza topu i odgovarajućoj suknji.

Ljudi su u komentarima brzo pohvalili baku, a jedan je napisao: “Baka je jača od mene! ”Drugi je dodao: „ Nikad nije kasno. ”

Zapravo, u Monicinoj biografiji istaknuto stoji : “Imam 61 godinu i motivisat ću te da budeš zdrava!”

Uprkos tome, nisu svi dijelili entuzijazam, kao što je jedan neljubazni komentator primijetio: “Nije loše za 105-godišnjaka lol! ”

Njezina rutina uključuje kombinaciju  osnovnih vježbi, treninga snage i joge .
Naglašava važnost  uravnotežene prehrane i aktivnosti tokom cijelog dana, potičući svoje pratitelje na male promjene i dosljednost u svojim naporima prema kondiciji.

Monicina transformacija svjedoči da su godine samo broj i da nikad nije kasno početi brinuti o svom tijelu. Ona je inspiracija mnogima, a njezina priča dokaz je da trudom i zalaganjem svako može postići svoje fitness ciljeve.