5 praktičnih načina da zablistate na plaži
Foto: Tuzlanski.ba

Bez šminke i sređene frizure, izgledajte lijepo i savršeno zadovoljno...

plazainjega

U ovom praktičnom vodiču nećemo se baviti mentalnim trikovima i manipulacijama samopouzdanjem, jer smo sigurni da su Cosmo djevojke do sada upamtile sljedeće: samopouzdanje je ključ svakog nastupa. Kristina Živanović izdvojila je prijedloge koji će vam pomoći da vaš hod na plaži učinite još zanosnijim, a vas ljepšim.

1. Antibakterijski korektor

Plaža je mjesto koje jednostavno ne dozvoljava šminku. Zaboravite na puder, maskaru, sjajeve za usne – sve to na plaži ima suprotan efekat od predviđenjog: izgleda ružno i neukusno.

Ukoliko vas muči po koja bubuljica ili ožiljak na licu najjednostavniji način da prekrijete ove nedostatke jeste antibakterijski korektor. Možete ga kupiti u svakoj apoteci po veoma pristupačnim cijenama koje ne prelaze 5 KM! Pored toga što možete pronaći proizvod koji odgovara vašoj nijansi kože, korištenjem antibakterijskog korektora ubrzaćete proces isušivanja akni i obnavljanja povređene kože.

2. Ljetnji pončo

Budimo realne – te naslage celulita na guzi koji su posljedica hedonističkog načina života nećete skinuti ni za dva, a ni za dvadese dana, ma koliko vaša želja bila jaka i džep dubok. Rješavanje problema celulita zahtijeva temeljne rekonstrukcije načina života i ishrane, a odmor ne može da čeka. Osvrnite se oko sebe – niste jedina djevojka na plaži sa celulitom. Za prekrivanje ovog nedostatka dok ispijate hladne napitke na plaži ili uživate u ledenim poslasticama možete obući ljetnji pončo. Nošenje ovog odjevnog predmeta daće oduška i stomačićima „opuštenim" od piva i koktela na sinoćnjoj žurki, što je totalno dobra vijest. Osim što koštaju ovozemaljski, proizvode se od prijatnih materijala i u raznim bojama tako da svako može pronaći idealan odjevni predmet ovog tipa za sebe. I totalni su hit ove ljetnje sezone!

3. Taman ten

Prije „zvezdanog performansa" na plaži, odnosno prije prvog dana ljetovanja potrudite se da minimum dva puta izložite telo sunčevim zracima i to u kupaćem kostimu. Možete recimo posjetiti gradske bazene, obližnje kupalište, prostrijeti peškir u dvorištu, na terasi i slično. Taman ten znači veće samopouzdanje i vitkiji izgled, a uz to prikriva sitne nedostatke na ženskim tijelima koji su vjerovale ili ne vidljivi samo ženskom (najčešće vašem) oku. Djevojke koje na plaži uživaju, koje nemaju komplekse i koje su naučile da vole sebe i svoje tijelo u svim oblicima i izdanjima biće zauzete zabavom i uživanjem, a ne skeniranjem tuđih tijela i pronalaženjem nedostataka.

4. Sjajna kosa

Čim uđete u vodi u zaplivate (što će usput savršeno oblikovati vaše tijelo) svaki san o idealnoj frizuri biće potopljen. Ali uostalom – ko još očekuje savršenu frizuru na plaži?

Pletenice, jednostavne punđe i lokne su frizure koje su idealna alternativa za look na plaži. Da bi vaša kosa dodatno dobila na sjaju, a usput i da biste sačuvali njeno zdravlje (pa i ljepotu) neka se u vašoj torbi za plažu nađe bočica ricinusovog ulja koje ćete utrljati u mokru kosu po izlasku iz vode. I zdravlje, i ljepota, i kosa pod kontrolom.

5. Druga strana krema za sunčanje

Naravno da ne treba ni pomišljati na sunčanje bez kreme za zaštitnim faktorom. Ali evo još jednog praktičnog savjeta kako će vam one nabaciti osmijeh na lice i pojačati samopouzdanje (koje ste već stekle, razumije se) – koristite ih za postizanje efekta sjajnih nogu. Laganom masažom kremu utrljajte na listove i butine sa kojih ste prethodno uklonile dlačice, a par nedjelja pred odlazak na odmor i povele računa o hidrataciji kože na ovom dijelu tijela. Nakon sunčanja za seksi izgled nogu upotrijebite sprej predviđen za nanošenje na kožu poslije sunčanja – osvježenje, njega, prijatan miris i predivan izgled! (Zenskikutak.rs)