Foto: Tuzlanski.ba

Ovo je idealan desert za vruće ljetne dane, osvježavajuć je, lagan za probavu i jednostavan za napraviti. Uz to, atraktivnog je izgleda pa će gosti biti oduševljeni

panna-cota-cokolada-menta-borovniceSastojci za 4 osobe:
-400 ml slatkog vrhnja
-80 ml mlijeka
-9 grama želatina
-100 g čokolade za kuhanje
-30 g šećera
-10 listića svježe mente
-100 g svježih borovnica

Priprema:

Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri. U lonac ulijte slatko vrhnje i mlijeko, te dodajte šećer i listiće mente. Promiješate i kuhajte pazeći da smjesa ne provri. Pred kraj dodajte nasjeckanu čokoladu, maknite s vatre i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Želatin ocijedite i mješajući dodajte u smjesu, pazeći da ne ostanu grudvice.
Zatim smjesu koz sito (kako bi uklonili eventualne grudvice i mentu) ulijete u kalupe koje ste prethodno namočili hladnom vodom, te prekrijete prozinom folijom da se ne bi stvorila korica i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi a potom u frižideru (oko 5 sati). Panna cottu poslužite hladnu i pospite svježim borovnicama. (24sata.hr)