Tokom ljetnog perioda većina ljudi sprema jednostavnije obroke čija priprema ne zahtijeva kuhanje na visokim temperaturama.

Recept za jesenje dane: Kremasta čorba od bundeve
Foto: Ilustracija | Zdravi sastojci

Dolaskom jeseni miris miris spremanja hrane se vraća u domove, a povrće i plodovi iz bašte glavni su sastojci toplih obroka. Jedan od takvih recepata jeste i kremasta čorba od bundeve koja osvaja srca mnogih dolaskom hladnijih dana. 

Idealna prilika za iskoristiti povrće koje će organizmu obezbijediti zdrave sastojke i pružiti uživanje u svakom zalogaju. Priprema je malo zahtjevnija za razliku od klasične čorbe, jer se sastoji iz nekoliko faza. 

Ono što je najvažnije jeste da se odaberu zdravi i svježi sastojci koji će se adekvatno iskoristiti. Ono što je potrebno za pripremu kremaste čorbe jeste jedna bundeva, mrkva, paradajz, bijeli luk, a možete dodati i krompir. 

Sve sastojke je potrebno očistiti i isjeći na komade koji se preliju maslinovim uljem. Nakon toga se stavljaju u zagrijanu rernu na pečenje. 

@emilia_nutrition možete dodati i pavlaku za kuvanje/kašiku putera👌👌 #tradicionalnahrana #tradicionalnakuhinja #kuvanajela #jelanakasiku #domacahrana #domacakuhinja #bundeva #potaz #potazodbundeve #corbaodbundeve #corba #stadakuvam #idejezarucak #idejezaveceru #foryoupage #foryou #balkan #tiktok #viralvideo ♬ original sound - Emilia Nutrition💊🥦

Nakon što se svi sastojci ispeku, prebacuju se u blender ili se usitne sa štapnim miskerom u posudi u koju se doda malo vode. Možete dodati vrhnje za kuhanje kao dekoraciju koje će upotpuniti fantastičan okus čorbe.