Postoje te neke kombinacije hrane koje su savršene. Više puta provjerene i prosto jedna bez druge ne idu. Takav je slučaj i sa paprikama i sirom.
Paprike punjene sirom savršen su ljetnji obrok. Dovoljno hranljiv, a opet dovoljno lagan da vas ne optereti po vrućini.
Sada je sezona ovog povrća, pa je šteta da to ne iskoristite na pravi način. Isprobajte ovaj sjajan recept za paprike punjene sirom.
Sastojci:
6-8 paprika
350-400 g sira
2 jajeta
1 puna kašika griza
so
biber
3-4 čehna bijelog luka
ulja
peršunov list
mirođija po želji
1 veći paradajz
Priprema:
Sir izgnječite, dodajte jaja, biber, so, peršunov list, griz i izdrobljen bijeli luk. Sve dobro ujednačite.
Tim filom punite paprike koje ste oprali i izvadili im sjemenke. Zatvorite svaku papriku kriškom paradajza.
Prelijte paprike uljem i pecite ih na 220 stepeni 40-50 minuta da se paprike lijepo zarumene, a tečnost ispari. (24sedam.rs)