Donosimo vam recept za palačinke na francuski način kojima je teško odoljeti.
Sastojci
- 1 jaje
- 225 ml mlijeka
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice kristal šećera
- 100g višenamjenskog brašna
Priprema
Pomiješajte brašno, šećer i so u činiji. Napravite udubljenje u sredini i dodajte mlijeko i jaje. Umutite dobro. Zagrijte tavu umjereno. Sipajte masu za palačinku, oko 60 ml za jednu palačinku.
Nagnite tavu i napravite kružni pokret da bi se površina tave ravnomjerno obložila. Pecite palačinku oko 2 minuta, dok ne postane zlatno žuta. Spatulom okrenite i pecite sa druge strane.
Poslužite toplo, sa filom koji ste izabrali. Fil za palačinke može biti najrazličitiji, voće, puding, neka vrsta musa. Kao slana varijanta povrće i meso.
(zenskiportal.ba)