Ko još ne voli poslastice koje su sočne i mekane i prosto se tope u ustima.
Sastojci
Za smjesu:
- 3 jaja
- 5 kašika šećera,
- 2 kašike griza,
- 2 kašike kakaa,
- 9 kašika mlijeka,
- 6 kašika brašna,
- 1 prašak za pecivo
Za preliv
- 400 g mlijeka,
- 3 kašike šećera.
- 1 vanilijin šećer
- 1 kesica šlaga
Priprema
Umutite bjelanca, dodajući šećer, zatim žumanca, griz, kakao, mlijeko i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Dobivenu smjesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrijanoj rerni, dok se strane odvoje od pleha.
Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.
Zagrijte mlijeko u koje ste dodale šećer i vanilin šećer i kada je kolač pečen, topao prelijte toplim mlijekom.
Kada se ohladi, poslužite uz malo šlaga, slatke pavlake ili kuglu sladoleda od vanilije.
(zenskiportal.ba)