Uživajte u jelu koje se često nađe na talijanskim jelovnicima...
Priprema
U srednje velikoj tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje i popržite piletinu dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom. Dodajte sir, smanjite vatru i pirjajte 2 minute, miješajući dok se sir ne otopi. Dodajte vrhnje i vino i uz neprestano miješanje kuhajte još minutu. Dodajte narezani vlasac, posolite i dobro pobiberite. Maknite s vatre.
U međuvremenu kuhajte tjesteninu (fettuccine ili tagliatelle) u velikom loncu kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac. Prelijte pilećim umakom i miješajte još pola minute da umak obloži tjesteninu sa svih strana. Odmah poslužite. (Zenskiportal.ba)
Sastojci
2 kašike maslinovog ulja
350 g pilećih prsa
200 g gorgonzole
150 ml vrhnja za kuhanje
50 ml bijelog vina
400 g tagliatelle
So, svježe mljeveni biber, vlasac