Puding od lubenice - talijanski specijalitet koji osvaja
Foto: Tuzlanski.ba

Gelo di melone, specijalitet koji stiže iz Sicilije, oduševit će svakog ljubitelja kraljice ljeta – lubenice.

Lagani puding od osvježavajućeg ljetnog voća talijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.

Potrebno vam je tek nekoliko ključnih namirnica, a ukrašavanje u potpunosti ovisi o vama. Tučeno slatko vrhnje, pistacija i čokolada koju ste sastrugali pomoću gulilice za krumpir bit će efektna dekoracija i izvrsno će se složiti s okusima aromatičnog pudinga od lubenice.

Svakako se zaigrajte s okusima koje sami volite i pripremite talijansku deliciju s vlastitim potpisom.

Sastojci:

6 šolja lubenice
¼ šolje gustina
½ šećera
1 kašičica anisa
2 kašičice limunovog soka
1/3 šolje slatkog vrhnja
Pistacija
Čokolada

Postupak pripreme:

Blendajte lubenicu dok se ne pretvori u pire, a zatim protisnite kroz cijedilo i stavite u tavu.
Odvojite dvije kašike soka od lubenice i pomiješajte s gustinom.
Dio lubenice koji ste stavili u tavu kuhajte sa šećerom i anisom dok se ne pojave mjehurići, cijelo vrijeme mješajući dok se šećer ne otopi.
Kad se pojave mjehurići, dodajte mješavinu s gustinom pa smanjite vatru i povremeno promiješajte.
Na kraju dodajte limunov sok.
Cijelu smjesu prebacite u čaše ili šalice u kojima ćete poslužiti puding i ohladite.
Prije serviranja istucite slatko vrhnje s malo šećera i poslužite s pudingom uz mrvice čokolade i pistacija. (gastro.hr)