Pripremite ukusnu štrudlu sa čokoladom i orasima
Foto: Tuzlanski.ba

Pečenu štrudlu izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu

Potrebni sastojci: lisnato tijesto, 120 g čokolade za kuhanje, pola šolje nasjeckanih oraha, 1 kašika maslaca.

Postupak pripreme:

1. Odleđeno lisnato tijesto razvaljajte na površini posutoj brašnom, a čokoladu zajedno sa maslacem otopite na pari i ostavite da se hladi na sobnoj temepraturi.
2. Prohlađenu čokoladu premažite preko cijelog tijesta, ali oko centimetar i po od rubova. Sve pospite nasjeckanim orasima i jednostavno urolajte.
3. Štrudlu prebacite na tepsiju obloženu masnim papirom. Isijecite je dijagonalno na otprilike šest komada i stavite u rernu zagrijanu na 190 stepeni Celzijusa 30 do 35 minuta.
4. Pečenu štrudlu izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu. (coolstyle.ba)