Foto: Tuzlanski.ba

Evo recepta za pripremu ukusnih i vazdušastih puslica

Sastojci:

4 bjelanceta

1 šolja šećera

1/2 kašičice ekstrakta vanile

Prstohvat soli

Kapljica sirćeta ili limunovog soka

Priprema:

Zagrijte rernu na 120°C i obložite pleh papirom za pečenje.

U čistoj i suhoj posudi, umutite bjelanca dok ne počnu da se penju.

Dodajte prstohvat soli i kapljicu sirćeta ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok bjelanca ne postanu čvrsta i sjajna.

Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok se svi kristali šećera ne istope i smjjesa postane gusta i sjajna.

Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promiješajte.

Umetnite smjesu u špric za poslastice ili koristite kašiku da napravite male krugove na plehu, ostavljajući razmak između svake puslice.

Pecite puslice u unaprijed zagrijanoj rerni na 120°C oko 1,5 do 2 sata, dok ne postanu suhe i hrskave spolja, ali mekane unutra.

Nakon što su puslice pečene, isključite rernu i ostavite ih unutra da se ohlade.

Kada su potpuno ohlađene, pažljivo ih uklonite sa papira za pečenje.

Poslužite puslice i uživajte u njihovoj vazdušastoj teksturi i slatkom ukusu!

Napomena: Možete dodati boju ili aromu po želji, koristeći jestive boje ili razne ekstrakte (npr. jagodu, čokoladu, mentu) kako biste dobili različite ukuse i izgled puslica. (City Magazin | Fotografija: Coolinarika)