Poslastice se danas jednostavno prave, a zbog cheesecakea sve popularnije postaju i keks torte.
One se baš lako prave i ukras su svake trepze, a ovaj recept će vas oduševiti. Nema pečenja kora i kuhanja fila, a najteži dio je da sačekate da se torta ohladi.
Ukrašava se omiljenim kinder čokoladicama i keksom, pa je kombinacija sastojaka prosto neodoljiva. Ako volite keks torte isprobajte i ovaj recept.
Sastojci:
150 g keksa
80 g putera
1 pakovanje čoko biskvita
Za fil:
5 kašika vode
10 g želatina
360 g kondenzovanog mlijeka
500 ml slatke pavlake
Za ganaš:
100 g bijele čokolade
100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
kinder čokolada
mljeveni kikiriki ili keks
keks sa čokoladom
Priprema:
Keks dobro izblendirajte, pa pomiješajte sa istopljenim puterom. Dobro sjedinite i utisnite i kalup koji ste obložili pek papirom (ivice i dno). Po ivici rasporedite čoko biskvit, tako da čokoladni dio bude naslonjen na kalup. Stavite u frižider dok napravite fil.
Pomiješajte želatin sa vodom i ostavite da nabubri. Otopite ga na pari, pa dodajte u kondenzovano mlijeko i sjedinite. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte konednezovano mlijeko i sipajte fil preko keksa. Malo protresite kalup, pa istopite bijelu čokoladu sa slatkom pavlakom.
Po želji ukrasite kinder čokoladom, kikirikijem i keksom sa čokoladom.
Stavite tortu u frižider da se stegne, pa služite.
(Stvar ukusa)