Ima li neko ko ne voli krofne? Tim povodom evo jednog lijepog recepta iz Bakine Kuhinje.
Potrebno je:
300 ml mlijeka
50 ml ulja
20 gr kvasca
oko 500 gr brašna
malo šećera
malo soli
korica limuna
1 puding od vanile
300 ml mlijeka za puding
voće iz kompota
Priprema:
Rastvoriti mlijeko u malo vode, dodati 1 kašičicu šećera. Dodati jaje, ulje, koricu limuna, mlijeko, brašno soli i umijesiti mekše tijesto. Pokriti da odmori 30 minuta. Skuhati puding u mlijeku, zasladiti po ukusu. Malo ohladiti. Naraslo tijesto razviti i vaditi krofne. Jedne ostaju cijele a druge vaditi manjom čašom nego prethodnom pa staviti na cijele. U rupu staviti pudinga i odozgo voće. Možete staviti i npr. kompot od kajsija. Ostaviti da naraste, premazati po želji žumanjcetom. Peći na 200 stepeni C 25 min.
Može se posuti prah šećerom. (Tuzlasnki.ba)