Karamela s bademima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse.
Jedan je od omiljenih kolača koji se ne moraju peći, a umjesto badema se mogu koristiti i drugi orašasti plodovi poput lješnjaka i oraha. Za pripremu ovog prefinog deserta je oko 30 minuta, a sama priprema je doista ne zahtijeva mnogo truda.
Sastojci:
200 g oblatne
140 g maslac, neslani
140 g šećer, u prahu
3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
0.50 kom vanilin šećer
2 kašike tamni rum
120 g badem, oljušteni suhi
200 g tamna čokolada
bademi,mljeveni
Priprema:
Pjenasto umutite mikserom šećer u prahu, maslac i žumanjke.
Kratko promiješajte sve na laganoj vatri. Mankite s vatre pa dodajte u vruću smjesu naribanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mljevene bademe.
Sve dobro izmiješajte. Nadjevom premažite oblatne, a zadnju namažite kremom te pospite sjeckanim bademima. (Miss7.hr)