Iako večera može biti izazov za one koji paze na unos kalorija, postoji jednostavan i ukusan način da zadovoljite svoje potrebe, a pritom ne ugrozite dijetu.

Lagani obrok za večernje sate: Savršen izbor za one koji paze na liniju
Foto: Ilustracija | Obrok bez grižnje savjesti

Kada se radi o večeri, često smo u potrazi za obrokom koji je lagan, hranjiv i niskokaloričan. Iako večera može biti izazov za one koji paze na unos kalorija, postoji jednostavan i ukusan način da zadovoljite svoje potrebe, a pritom ne ugrozite dijetu.

Rješenje je lagana salata s piletinom, bogata proteinima i vitaminima, a istovremeno niskokalorična.

Priprema ove salate ne zahtijeva mnogo vremena, a rezultat je osvježavajući i lagan obrok. Osnovu čini mješavina zelenog lisnatog povrća poput rukole, špinata i zelene salate. Dodajte svježe povrće, poput paradajza, krastavca i paprike, koji ne samo da pružaju bogat okus, nego su i puni antioksidansa. Na vrh dodajte pečena pileća prsa, začinjena po želji s minimalnom količinom maslinovog ulja i začina poput origana ili timijana.

Ono što ovu večeru čini idealnom jest balans između proteina iz piletine i vlakana iz povrća, što osigurava sitost bez osjećaja težine. Piletina pruža dovoljno proteina koji pomažu u izgradnji mišića i oporavku tijela, dok povrće bogato vlaknima doprinosi boljoj probavi i održavanju ravnoteže energije.

Za dodatni okus, možete dodati nekoliko kapljica limunovog soka ili balzamičnog octa, a izbjegavanje teških preljeva osigurava da obrok ostane lagan i bez suvišnih kalorija. Ukoliko želite nešto zasitnije, možete dodati nekoliko oraha ili sjemenki, koje će obogatiti obrok zdravim mastima i dodatnim nutrijentima.

Ova jednostavna i ukusna kombinacija savršena je za sve one koji žele uživati u obroku koji je istovremeno lagan i zdrav, a bez opterećivanja organizma pred spavanje.