Sastojci:
- 400 gr. Petit keksa
- 1 litar mlijeka
- 2 pudinga od čokolade
- 1 vanilin šecer
- 8 kašika šecera
- 2 kašike kakaa
- 250 gr. margarina
- 2 šlag pjene (mlijeko, šecer po uputstvu)
- malo čokolade za dekoraciju i jagoda
Izlomiti keks na komade.
7 dcl. mlijeka i šecer staviti da kuha.
Kada mlijeko prokuha dodati (puding, kakao i vaniliju, a šecer pomiješati sa 3 dcl. hladnog mlijeka)
Kada je puding gotov dodati margarin (maslac) koji je bio na sobnoj temparaturi i izmješati.
Preliti preko keksa i sve dobro izmješati.
Staviti u plastičnu posudu okruglog oblika, koju obložite s folijom.
Staviti u frižider da se ohladi i dobro stegne (oko 3h).
Kada se torta stegnula okrenemo je naopako na podlogu (tacnu).
Premazati sa šlag pjenom, ukrasiti cokoladom i jagodama. Jednostavno za napraviti. (Namirnice.ba)