Foto: Tuzlanski.ba

Sastojci:

- 400 gr. Petit keksa

- 1 litar mlijeka

- 2 pudinga od čokolade

- 1 vanilin šecer

- 8 kašika šecera

- 2 kašike kakaa

- 250 gr. margarina

- 2 šlag pjene (mlijeko, šecer po uputstvu)

- malo čokolade za dekoraciju i jagoda

torta-keksPriprema:

Izlomiti keks na komade.

7 dcl. mlijeka i šecer staviti da kuha.

Kada mlijeko prokuha dodati (puding, kakao i vaniliju, a šecer pomiješati sa 3 dcl. hladnog mlijeka)

Kada je puding gotov dodati margarin (maslac) koji je bio na sobnoj temparaturi i izmješati.

Preliti preko keksa i sve dobro izmješati.

Staviti u plastičnu posudu okruglog oblika, koju obložite s folijom.

Staviti u frižider da se ohladi i dobro stegne (oko 3h).

Kada se torta stegnula okrenemo je naopako na podlogu (tacnu).

Premazati sa šlag pjenom, ukrasiti cokoladom i jagodama. Jednostavno za napraviti. (Namirnice.ba)