Foto: Tuzlanski.ba

Ovaj brzi kolač s višnjama i keksom gotov je dok kažete - keks. Idealan je za iznenadne goste ili kada se zaželite nečeg slatkog, a toliko je jednostavan za pripremu da će ga lako svladati i oni kojima kolači nikad ne uspiju.

Ne morate čekati da se kolač stisne pa ga možete jesti odmah nakon pripreme, a umjesto višanja možete staviti bilo koje drugo voće po izboru. Za njegovu pripremu nije vam potreban mikser, ali ni puno posuđa, a poslužiti ga možete sa sladoledom ili šlagom. Mi vam ovog puta donosimo recept s dva sloja višnji, no jednako tako možete ga pripremiti i s jednim slojem voća. Držite se recepta i mjesta za greške nema, prenosi tportal.

Sastojci

600 g Plazma keksa (300 g mljevenog i 300 g običnog) + za dekoraciju
600 ml jogurta
180 g šećera
100 g čokolade
300g višanja

Priprema

1. U lonac dodajte višnje i 100 g šećera. Kuhajte na vatri dok se šećer ne otopi.

2. U plastičnu posudu dodajte 300 g na pola prepolovljenih Plazma keksa i 300 g mljevenih Plazma keksa, 600 ml jogurta, 80 g šećera i sve zajedno dobro promiješajte.

3. Pleh veličine 22 x 22 cm premažite maslacem i u njega prebacite polovinu smjese. Utisnite i zagladite kuhačom.

4. Preko smjese s keksom dodajte pola količine višnji pa ponovno ostatak smjese s keksima. Zagladite sve kuhačom. Za kraj dodajte preostale višnje.

5. Prelijte otopljenom čokoladom i posipajte krupnije mljevenim keksom.

Kolač pustite u frižideru tek toliko koliko je potrebno da se čokolada stvrdne. U slast. (Tuzlanski.ba)