Čokoladnih deserata nikad dosta, zbog toga vam donosimo jedan recept za slatke ''čokoladne kolačiće''.
Sastojci
Krema
- 100 g tamna čokolada
- 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Biskvit
- 1 jaje kokošje
- 50 g maslac, neslani
- 70 g tamna čokolada
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 35 g šećer, kristal
- 50 ml vode
Priprema
1. Rastopite čokoladu. Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte razrađeni maslac, vodu i brašno. U smjesu dodajte rastopljenu čokoladu. Izlijte u kalupe i pecite na 200°c oko deset minuta.
2. Za kremu zagrijte slatko vrhnje, dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kad se krema ohladi, istisnite je na biskvit.
(Tuzlanski.ba)