Čokoladnih deserata nikad dosta: Recept za ''Čokoladni kolačić''
Foto: Tuzlanski.ba

Čokoladnih deserata nikad dosta, zbog toga vam donosimo jedan recept za slatke ''čokoladne kolačiće''.

Sastojci

Krema

  1. 100 g tamna čokolada
  2. 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Biskvit

  1. 1 jaje kokošje
  2. 50 g maslac, neslani
  3. 70 g tamna čokolada
  4. 30 g pšenično brašno, bijelo
  5. 35 g šećer, kristal
  6. 50 ml vode

Priprema

1. Rastopite čokoladu. Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte razrađeni maslac, vodu i brašno. U smjesu dodajte rastopljenu čokoladu. Izlijte u kalupe i pecite na 200°c oko deset minuta.

2. Za kremu zagrijte slatko vrhnje, dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kad se krema ohladi, istisnite je na biskvit.

(Tuzlanski.ba)

cokoladni-kolac