Ako ste u potrazi za savršenom ljetnjom poslasticom, tu je cheescake s malinama.
Preukusan je i lako se priprema.
Ovi sastojci će vam biti potrebni:
Keks – Ako nemate mljeveni pri ruci, stavite keks u kesu i izgnječite oklagijom.
Krem sir – Koristite omekšani punomasni krem sir. Možete ga staviti u mikrotalasnu na desetak sekundi.
Pavlaka – Koristite punomasnu pavlaku za najbolji ukus.
Jaja – Ostavite ih prethodno da odstoje na sobnoj temperaturi da bi se bolje umutila.
Svježe ili zamrznute maline – Za ukrašavanje će vam trebati svježe maline. A za preliv možete koristiti i zamrznute.
Čizkejk s malinama: Kako se pravi
Sastojci:
Za podlogu
1 šolja mljevenog keksa
2 ½ kašike otopljenog putera
1 ½ kašika šećera
prstohvat soli
Za fil
450 g krem sira
2 jajeta
⅔ šolje šećera
⅔ šolje pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
¼ kašičice soli
Za preliv
2 šolje svježih ili zamrznutih malina
3 do 5 kašika šećera (prema ukusu)
1 kašičica limunovog soka
180 g svježih malina za ukrašavanje
Priprema:
Obložite okrugli kalup pairom za pečenje i zagrijte rernu na 180° C.
Pomješajte keks, omekšao puter, šećer i prstohvat soli. Sipajte to u kalup i ravnomjerno rasporedite. Dobro pritisnite. Pecite 8 do 10 minuta, pa ostavite da se ohladi. Smanjite rernu na 160° C.
Umutite mikserom omekšali krem sir, jaja, šećer, pavlaku, vaniliju i so dok ne dobijete glatku kremu. Na kraju, uklonite velike mjehuriće vazduha tako što ćete smanjiti brzinu na najnižu postavku na 1 do 2 minuta.
Sipajte fil preko podloge i ravnomjerno ga rasporedite. Lupnite par puta kalupom o podlogu kako bi se uklonili mjehurići vazduha. Prekrijte alufolijom. Stavite kalup u veću tepsiju i u tu tepsiju sipajte šolju do dve vode.
Pecite na 160° C 75 minuta. Isključite rernu i odškrinite vrata. Ostavite tako jedan sat, pa izvadite iz rerne. Uklonite foliju i ostavite da se ohladi. Držite u frižideru minimum 4 sata.
Da biste napravili preliv, sipajte u šerpu maline, šećer i limunov sok. Zagrijte to na srednjoj temperaturi sve dok ne proključa. Po potrebi, dodajte još malo šećera i limunovog soka.
Zatim procjedite, da se uklone sjemenke. Ako je potrebno, razblažite sa 1 kašičicom vode, ali imajte u vidu i to da se preliv zgušnjava kako se hladi.
Prelijte kolač i ukrasite svježim malinama. Kolač sjecite nožem koji ste prethodno umočili u toplu vodu. (Lepota i zdravlje)