Brzinski kolač od keksa, višanja i čokolade koji će vas oduševiti...
Foto: Tuzlanski.ba

Brzinski kolač sa višnjama i keksom je odlično rješenje kada vam treba nešto slatko, a za kratko vrijeme.

Kada nemate puno vremena ili vam banu iznenadni gosti, napravite brzinski kolač sa voćem i keksom. Ukusno, lako i brzo. Treba vam 8 sastojka koji slažete jedan preko drugog i zatim ohladite u frižideru. Prednost je što se ne peče, pa vam neće teško pasti priprema, obzirom na visoke temeprature napolju, prenosi stvarukusa.rs.

Umjesto višanja možete da koristite neko drugo voće, ali one ovom kolaču daju osvježavajući ukus zajedno sa jogurtom koji ste pomiješali sa keksom.

Sastojci:

300 g keksa
300 g mljevenog keksa
400 ml jogurta
300 g višanja
50 ml vode
10 g kukuruznog skroba
100 g šećera
150 g crne čokolade

Priprema:

Pomiješajte izlomljeni keks, mljeveni keks i jogurt. Sjedinite smjesu, pa sipajte polovinu u kalup obložen pek papirim. Pomiješajte kukuruzni skrob sa vodom, pa u šerpu stavite višnje, šećer i skrob. Kuhajte, pa gotove višnje, pola smjese, sipajte preko keksa, zatim još jedan sloj keksa i preostale višnje. Prelijte otopljenom čokoladom. Ohladite u frižideru 2 sata. (Tuzlanski.ba)