Foto: Tuzlanski.ba

Kada početi trenirati i kako ostati istrajan? Pitanje je ovo koje je svakome barem jednom prošlo kroz glavu, a posebno pred dolazak ljeta.

Početi sa treningom je mnogo lakše nego postići kontinuitet. Za istrajnost je potrebno poklapanje mnogo faktora od toga u kakvom ambijentu treniramo, ko su nam treneri i kako se osjećamo kada je vrijeme za fizičku aktivnost.

Za one koji želi objediniti sve faktore, a na trening ići sa osmijehom na licu znajući da čine dobro za duh i tijelo, Body Control je pravi izbor. Smješten u samom centru Tuzle, sa početkom rada od šest sati ujutro svojim članovima nudi mogućnost treninga u bilo koje doba dana. Prije dnevnih i poslovnih obaveza, za kraj radnog dana, ili u večernjim termina, vrata Body Control- a su otvorena.

Vezano | Body Control ima nove vlasnike! Melina i Nedim nastavljaju najljepšu fitness priču u Tuzli

Vlasnici Body Control-a Nedim Musić i Melina Omerović odlučili su da svojim klijentima pruže najbolje uslove koji će ih motivisati i inspirisati da postignu svoje ciljeve. Stoga su došli na ideju da renoviraju prostor te unesu osvježenje enterijera što će rezultirati boljom energijom, većim izazovima i sjajnim rezultatima. Tuzlanski.ba je zavirio u renovirane prostorije.

Melina i Nedim se poznaju od djetinjstva, godinama su zajedno trenirali karate, gdje su pored takmičarskog, razvijali i snažan duh discipline ali i prijateljstva. Dugogodišnje prijateljstvo i povjerenje odigrali su ključnu ulogu u njihovoj odluci da preuzmu teretanu u kojoj su godinama radili.

“Prije nego smo kupili teretanu, razgovarali smo o potencijalima koje teretana ima i napravili detaljan plan. Odgovorili smo na pitanja: Šta želimo da Body Control bude u budućnosti i zapisali kako to postići? Prateći svjetske trendove, odlučili smo se na veliki korak kada je u pitanju redizajn i funkcionalnost radnog prostora. Sada kada je sve prošlo, ostvarili smo ono što smo željeli, a to su komentari oduševljenih klijenata i prijatelja koje smo mogli čuti na svečanom predstavljanju novog izgleda” kaže Melina.

Tako je novi izgled objektu dao i novu energiju koja je ključna za motivaciju i uspješne rezultate.

"Željeli smo napraviti neprepoznatljiv izgled, ali zadržati prepoznatljiv duh i atmosferu Body Control centra u kojem se svi osjećaju prihvaćeno. Da bi klijenti osjetili strast prema fitnessu, moramo im pružiti i osjećaj zadovoljstva, a to smo postigli novim audio sistemom, modernim enterijerom, higijenom i naravno, dobrim i obrazovanim osobljem koje će pozitivnom energijom oraspoložiti i motivisati na rad'', ističe Nedim.

Danas je mnogo različitih programa koje su potrebni osobama koje žele svoj izgled dovesti do savršenstva. Body Control uspijeva pratiti trendove i zahtjeve klijenata te u svojoj ponudi ima sljedeće programe:

- Rekreativni programi sa ciljem podizanja motoričkih sposobnosti

- Redukcija masnog tkiva/povećanje mišićne mase

- Rehabilitacija nakon povrede ili operacije

- Pripreme za operaciju

- Fitness za osobe sa specifičnim zdravstvenim stanjima

- Grupni fitness za žene

- Elektroterapija

- COMPEX

Radno vrijeme Body Controla radnim danima je od 06:00 - 22:00h a vikendom od 09:00 - 21:00h.

Ukoliko želite da se pridružite ekipi Body Control Fitness Centra, a u slučaju da vam trebaju dodatne informacije, Melina i Nedim su dostupni putem telefona na brojeve: 060 33 44 524 (Melina) i 061 678 447 (Nedim). (Tuzlanski.ba)