Rođendan automobila Polo: Proizvodnja novog modela ograničena na svega 1.000 primjeraka (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Njemački proizvođač obilježit će četiri desetljeća od lansiranja prve generacije modela Polo posebnom ograničenom serijom ovog automobila.

Prvi Polo pojavio se daleke 1975. a do današnjeg dana sa proizvodnih traka sišlo je preko 14 miliona primjeraka tog modela.

U godini jubileja, u prodajne salone u Njemačkoj stiže specijalna serija sa oznakom Polo Original. Volkswagen će tržištu ponuditi svega 1.000 ovih automobila, a riječ je o verziji sa 5 vrata dok će kupci na raspolaganju imati nekoliko mogućnosti pri odabiru motora i vrste mjenjača.

Polo Original bit će dostupan u više boja, uključujući i specijalnu nijansu Honey Orange Metallic kreiranu isključivo za ovaj model. Ostale estetske karakteristike su sjajna ukrasna maska hladnjaka, retrovizori u boji karoserije, zatamnjena stop svjetla i oznake "Original" na nekoliko pozicija na vozilu.

Specijalni Polo opremljen je 16 inčnim Portago alu felgama i LED farovima, a unutrašnjost je u crno-narandžastoj kombinaciji. Uz još neke dodatke, poput zadnje kamere i sistema za prevenciju sudara pri malim brzinama, ovaj automobil u Njemačkoj košta čak 19.950 eura.

Ako vam to izgleda mnogo, Volkswagen vas uvjerava da je cijena vozila niža za 1.119 eura u poređenju sa jednako opremljenim modelom Polo koji ne pripada ovoj jubilarnoj seriji, piše je B92.