Lamborghini Huracan LP580-2 u Los Angelesu prezentuje svoj zadnji pogon (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Huracan je ostao bez pogona na svim točkovima. Očekivan je to potez od Lamborghinija koji je ovime još malo proširio ponudu. Kako ga ne bi tek manjak 4×4 pogona razlikovao od aktuelnog primjerka Talijani su uz pogon modificirali i izgled ovog sportskog auta.

Ne vole svi potpuni osjećaj kontrole i zalijepljenost za cestu koju donose moderni pogoni na svim točkovima. Nekima je i dalje draže hvatanje zadnjeg kraja kod sportskog auta s pogonom iza vozača. Za takve Lamborghini je spremio novi Huracan LP580-2 koji će premijeru odraditi u Los Angelesu. Vizualno dotjerani sportski auto s nešto drugačijim branicima i novim 19-colnim felgama obučenim u Pirelli PZero pneumatike donosi i 30 KS manje.

Huracan LP580-2 naime iz revidiranog 5.2-litrenog V10 motora izvlači 580 KS i 540 Nm okretnog momenta što je sasvim dovoljno da ova verzija bude jednako brutalna kao i LP610-4. Manjak pogona na svim točkovima donio je ovom sportskom autu 33 kg manje na vagi pa ovaj novitet do stotinu na sat dolazi za 3.2 s i doseže maksimalno od 320 km/h. Izostanak 4×4 pogona prate i revidirani ovjes, kao i reprogramirani Traction control i sistem stabilnosti. (automotoportal.hr)