Foto: Tuzlanski.ba

Volkswagen je na Future Mobility Days predstavio koncept kojim najavljuje buduću liniju električnih modela. 

Predstavljen bez ikakve pompe Gen.E je realno najkonkretniji proizvod iz Volkswagena. Iako se radi o prototipu, jasno pokazuje smjer budućih “narodnih modela“, kako u pogledu dizajna tako i kad su u pitanju nove tehnologije.

Atraktivno skrojen trovratni kompakt imena Gen.E tako nema retrovizore, a lišen je i klasičnih ručica za otvaranje vrata. Novi dizajn naplataka upotpunjuje dojam futurizma, koji podršku nalazi ispod lima.

Automobil pokreće električna energija, a jedno punjenje Li-Ion baterija nepoznatog kapaciteta osigurava autonomiju od 400 km. Performanse su nepoznate, osim podatka kako je ugrađen "samo"jedan elektromotor.

Jedna od posebnosti automobila je kompatibilnost s mobilnim robotima. Naime, u Volkswagenu pretpostavljaju automatsko punjenje na električnim punionicama, gdje će roboti povezivati električni priključni kabel s vozilom.

I ovaj automobil koristi MEB platformu koju će koristiti budući električni modeli. Prvi serijski električni Volkswagen nove generacije očekuje se 2020. godine. (index.hr)