Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Penzionisani vojnik trenira svog mačka da izvodi vježbe koje rade i specijalci

Preuzmite sliku

Popularno

Penzionisani vojnik trenira svog mačka da izvodi trikove slične zadacima specijalnih snaga. Video zapisi vježbi koje izvodi ovaj mačak postali su viralni u cijelom svijetu, prenosi Tuzlanski.ba.

Mačka po imenu Gangbeng – što na mandarinskom znači “novčić” – može se vidjeti kako skače kroz prstenove, preko barijera, drveća, trči oko prepreka, pa čak i kroz podzemne tunele.

Pored komplimenata koje je dobio, bilo je i određenih kritika. “Mnogi ljudi misle da tjeram mačku na treninge, a neki se čak pitaju jesam li tukao mačku da bih je dresirao. Naprotiv, ta metoda je beskorisna za ove životinje jer mačku morate puno nagovarati”, rekao je Gouping .

“Normalno je primati i pozitivne i negativne komentare sve dok sam u srcu siguran da ne zlostavljam mačku”, dodao je Gouping, koji također posjeduje i dresira psa. Čini se da oba ljubimca uživaju u Goupingovom treningu i međusobnom društvu.

“Mislim da mi je najviše sreće donosi moja mačka. Dakle, bez njenog iskrenog razumijevanja, ne bih mogao imati ovu vrstu postignuća u treningu, pa joj moram još mnogo zahvaljivati “, rekao je vlasnik.

Guoping je nekad trenirao vojne pse kad je služio u vojnom kampu, ali ovo je prvi put da je je odlučio naučiti mačku sličnim vještinama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,