Ovo je prvi video na YouTubeu s više od 10 milijardi pregleda, sigurno ne biste nikad pogodili koji je
Foto: Tuzlanski.ba

YouTube sada službeno ima prvi video koji je pregledan 10 milijardi puta! Tu brojku nije dosad uspio postići niti jedan od oko 200 videa koji su premašili milijardu pregleda.

A najgledaniji ( a time i najslušaniji) je video ove muzičke i video platforme - "Baby Shark". Prvi najbliži video ima čak 2 milijarde i 200 miliona pregleda manje.

Budući da na svijetu ima nešto manje od osam milijardi ljudi, to znači da je svaka osoba na Zemlji mogla pogledati video jednom i još bi ostale dvije milijarde pregleda viška, ako ćemo se poigrati hipotetskim primjerima i brojkama.

"Baby Shark" je objavljen 2016. godine i prvi je kojem je uspjelo postići ovoliki broj pregleda. Ova simpatična pjesma i presladak video za djecu u gotovo dvije godine prikupio je dvije milijarde pregleda, a nakon još dvije, dakle 2020. godine, postao je nagledaniji video na YouTubeu s više od sedam milijardi pregleda.

Objavio ga je brend Pinkfong koji je u sastavu južnokorejske edukacijske kompanije SmartStudy koja posluje od 2010. godine. Nakon što je video bio objavljen tri godine i postigao izniman broj pregleda, izvršni voditelj Bin Jeong rekao je da nisu očekivali toliku popularnost.

"Oni koji uspiju, uspiju na svoj način", mudro je zaključio.

A među skupinom videa koji su ostvarili više od milijardu pregleda od svoje objave našli su se i onaj južnokorejske pop senzacije Psy i njegovog hita "Gangnam Style" koji se nalazi na 11. poziciji najgledanijih, s četiri milijarde i 300 miliona pregleda.

U prvih deset nalazi se šest videa sa sadržajem za djecu. Ovo je samo jedan od dokaza da koliko je god teško doći do vrha, još se teže na njemu i zadržati. Sve se mijenja! (miss7.hr)