Osvojio milion rubalja, ali je ostao bez novca
Foto: Tuzlanski.ba

Jedan stanovnik Jakutske inače republike u Ruskoj Federaciji smještenoj na ruskom Dalekom Istoku osvojio je čak milion rubalja (oko 14.000 eura), ali je ipak ostao bez tog novca.

Naime, mladić je učestvovao u takmičenju jedne prodavnice i uspio je da za nekoliko sekundi iz prozirne kutije rukom izvadi imitaciju zlatne poluge tešku čak 11 kilograma.

Međutim, organizatori takmičenja nisu priznali njegov uspjeh, navodeći kako je mladić prekršio pravila.

Naime, uslovi za učešće bili su jednostavni i bili su objavljeni na instagramu kompanije četiri dana prije početka ovog takmičenja. Bilo je dozvoljeno da se poluga iz kutije izvuče u roku od 30 sekundi i da se pri tome ne upotrebljavaju improvizirana sredstava.

Pobjednik je proglašen već prvog dana izvlačenja. Mladić iz priloženog video snimka je uspio nakon drugog pokušaja da za oko pet sekundi izvadi polugu iz kutije.

Nakon događaja organizatori su doveli u pitanje njegovu pobjedu jer se koristio i drugom rukom što prema njihovim riječima nije u skladu sa pravilima. Iako se ranije nigdje nije spominjala zabrana korištenja druge ruke.

Rezultati takmičenja su poništeni kao i pobjeda mladića sa snimka. Korisnici društvenih mreža komentarima su stali na stranu 'pobjednika' jer kako se navodi imaju razloga da sumnjaju u menadžmet kompanije. (Tuzlanski.ba)