Foto: Tuzlanski.ba

Jedan genijalan tata pronašao je načina kako da zabavi sebe i suprugu, a da svom klincu ostavi u nasljeđe super uspomene, zbog kojih mu osmijeh neće silaziti s lica dugi niz godina, piše Bored Panda.

Ryan se rodio prerano i težio je svega tri kilograma, a prvih šest sedmica svog života morao je provesti u inkubatoru. Roditelj nisu ništa mogli učiniti, osim čekati pozitivan razvoj situacije, prenosi Tuzlanski.ba.

Tata Matt Mac, kako se predstavio na stranici, gdje je i prezentoavo svoj rad u photoshopu, objasnio je da im optimizam nikad nije splasnuo, pa umjesto da kažu da je prerano rođen, Ryana su svrstali u kategoriju "napredan" . To ih je nadahnulo da stvore čitav niz super fotografija sina koji radi sve vrste vrlo "naprednih" poslova oko kuće. 

- Za svaku fotografiju trebalo je otprilike 20 minuta, a većina posla bila je oko postavljanja scene i rekvizita - napisao je tata. Kako bi sve bilo dobro izvedeno, Matt ili njegova supruga držali su Ryana na sceni, a kasnije uz mnoštvo opcija u photoshopu uslijedilo je i "postavljanje rekvizita" u njegove ruke - od kosilice, sjekire, do britvice i utega, kao da je u teretani.

- Činilo se da su se fotke svidjele ljudima. Većina ih je smatrala smiješnima, ali uvijek je bilo nekoliko onih koji su se bojali zbog Ryanove sigurnosti. Objašnjavao sam im kako "opasnost" dolazi od photoshopa, a uvijek smo ga držali i nikad se nije ozlijedio. Zanima me šta će Ryan misliti o njima kad napuni 18 godina - napisao je Matt. Dodao je i ovo:

- Moja tri savjeta za roditelje prijevremeno rođenih beba je da trebaju biti strpljivi, pozitivni i potražiti podršku - zaključio je. (Tuzlanski.ba)