Mama odlučna da doji kćerku do šeste godine, mnogi je napali
Foto: Tuzlanski.ba

Majka koja planira dojiti kćer do njene šeste godine uzvratila je onima koji tvrde da je njezina odluka oblik zlostavljanja djeteta.

Jacy Campbell (izvorno je otkrila svoje planove o dojenju svoje jednogodišnje kćeri Emmy u TikTok videu koji je prikupio više od 1,8 miliona pregleda.

Novopečena mama je objasnila zbog kojih medicinskih razloga je dojila muža! Certificirana savjetnica za dojenje i porode iz Teksasa kasnije je odgovorila na komentar u kojem je prozvana za 'seksualni napad' u naknadnom videu na svom TikToku. Komentar je glasio:

"Vaše će vam dijete to u budućnosti potpuno zamjerati. U tom trenutku to postaje oblik seksualnog napada." Također joj je drugi kritičar rekao: "Moraš biti bolesna da planiraš dojiti dijete do šeste godine." Neki drugi komentatori originalnog videa složili su se da je to štetno za njeno dijete. Jedna je osoba izjavila: "To je moralno pogrešno." Dok je drugi jednostavno rekao: "Gadno", a treći komentator je napisao: "To bi trebalo biti protuzakonito."

@justjacythings is it because it’s good for her or do I just like not being apart of the IBTC ? #breastfeadingmomma #crunchy #crunchymomsoftiktok ♬ original sound - ryland storms

Majka djeteta, nezadovoljna optužbama, odgovorila je: "Produženo dojenje nije seksualni napad, nema ničeg seksualnog u tome da dijete jede. Samo zato što vi seksualizirate grudi ne znači da to radi i dijete. Dijete jede, koristi vas za prehranu. Ni nemaš djece da bi mogla davati savjete, prestani."

Da bi podržala svoju tvrdnju, Jacy je također napisala u svom odjeljku za komentare: "Postoji mnoštvo zdravstvenih prednosti za mamu/bebu i iskreno, ne osjećam se kao da vam se moram opravdavati na temelju vašeg nepristojnog komentara."

Nakon što su uzvratili ljudima koji su napali Jacy, neke komentatatorice su izrazile svoju podršku Jacy i podijelile vlastite priče o uspjesima dojenja. Jedna osoba je rekla: "Što nije u redu s ljudima? Dijete ne seksualizira svoj primarni izvor hrane..." Druga komentatorica se složila, rekavši: "Upoznala sam ženu iz Gvatemale i njezino dijete koje je dojila toliko dugo, planiram i ja toliko dugo dojiti! To je nevjerovatno korisno!" (Miss7.hr)

View this post on Instagram

A post shared by JACY (@jacyraecampbell)