Foto: Tuzlanski.ba

Njihova ljubavna priča počela je dvije godine ranije, dok ljubav i njihova osjećanja svakim danom sve više rastu

fotografija-vjencanje-ljubav2Američki marinac Caleb Earwood i njegova, sada već supruga, Maggie izgovorili su sudbonosno Da u subotu, a njihove fotografije koje su nastale prije same ceremonije postale su hit na internetu!

Razlog za to jeste njihova ljubav kakva se danas jako rijetko viđa i situacija koja je očarala fotografa. Naime, njih dvoje su se, držeći se za ruke i sklopljenih očiju, molili u sebi za zajedničku sreću i zahvaljivali Bogu što im je podario jedno drugo i po jednu novu porodicu!

"Činili smo svoj prvi korak ka zajedničkom životu i nismo željeli da ništa prođe mimo Božje volje", kaže Caleb za Today.com, koji je zahvalan Bogu što mu je podario tako divnu ženu, a najveća želja mu je njeno zdravlje.

Kako se, prema starom običaju, ne bi vidjeli prije samog čina vjenčanja, držali su rastojanje jedno od drugog, ali nisu mogli da se bar ne uhvate za ruke, jer su oboje drhtali i morali su da budu jedno drugom podrška.fotografija-vjencanje-ljubav3

"Kada sam prihvatila njegovu ruku, primijetila sam da se jako trese, bio je zaista nervozan. Bilo mi je drago što se udajem za čovjeka koji se prema religiji odnosi isto kao i ja", otkrila je Maggie.

Da li je u pitanju njihova mladost (Maggie ima 22. godine, a Caleb 21.) ili moćna kombinacija snažne ljubavi i vjere, ne znamo, ali jedno je sigurno - ovako nešto ne viđa se baš svaki dan!

"Fotografisao sam mnoge mladence, ali ovo je jedna od najljepših stvari koju sam ikada vidio radeći kao fotograf", istakao je Dwayne Schmidt, autor fotografija.

Njihova ljubavna priča počela je dvije godine ranije, dok ljubav i njihova osjećanja svakim danom sve više rastu.

Nijedno od njih nije ni pomislilo da će fotografije sa njihovog vjenčanja obići svijet i oduševiti milione ljudi, ali ovo i ne treba da čudi, budući da su iskrena ljubav, strahopoštovanje prema Bogu i jaka vjerska ubjeđenja u današnje vrijeme sve rjeđa pojava. (stil.rs)