Foto: Tuzlanski.ba

Marilza Guimaraes da Silva (63) svoj dom u Brasiliji pretvorila je u hram brazilskog nogometa. Vatrena navijačica svaki dio kuće obojila je u brazilske boje.

wc-brazilNa zidovima su zastave, fotografije i dresovi Brazila, spavaća soba nalikuje na navijačku tribinu, a Marilza je uredila čak i toalet pa sjeda na WC školjku koja je u žuto-zelenim bojama.

Brazilka u svom domu ima i repliku trofeja svjetskog prvenstva, a napravila je i mali oltar na kojem stoji fotografija brazilske nogometne reprezentacije. Naravno, sve je u žuto-zelenom. Na zidu je i Da Vincijeva posljednja večera uz malu preinaku glavnog stola. Ispred Isusa i apostola Marilza je zalijepila brazilsku zastavu.

Do početka Svjetskog nogometnog prvenstva ostalo je 15 dana. Navijačko ludilo polako zahvaća nogometni svijet, posebno Brazilce, koji se nadaju podići svoj šesti trofej u povijesti svjetskih prvenstava. Neki navijači, kao junakinja naše priče, sve su podredili najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Marilza svako jutro dođe kraj oltara i pomoli se. Niti jutro 12. juna neće biti drugačije. Brazilska navijačica doći će do oltara, pogledati fotografiju svojih ljubimaca i pomoliti se za njih. Hrvatska i Brazil u Sao Paulu otvaraju Svjetsko prvenstvo. (24sata.hr)