Kinez položio vozački, a onda je kroz 10 minuta sletio u rijeku
Foto: Tuzlanski.ba

"Pokušao sam da pročitam poruku sa telefona, kada sam ugledao ljude ispred mene. Odjednom sam se uspaničio i iznenada skrenuo u lijevo"

Jedan novopečeni kineski vozač sjurio se svojim automobilom pravo u rijeku i to - samo 10 minuta nakon što je položio vozački ispit. Vozaču, koga mediji nazivaju gospodin Jang, pažnju je skrenulo čitanje poruka na mobilnom telefonu sa čestitkama na položenom ispitu.

Na snimku saobraćajne kamere vidi se automobil koji skreće lijevo i ulazi na uzak most, dok mu u susret ide troje ljudi. U sljedećem trenutku, slijeće sa mosta i upada u rijeku.

- Pokušao sam da pročitam poruku sa telefona, kada sam ugledao ljude ispred mene. Odjednom sam se uspaničio i iznenada skrenuo u lijevo. Imao sam sreće što je auto plutao neko vrijeme. Nisam mogao da otvorim moja vrata, pa sam na silu otvorio suvozačka, rekao je Jang.

Incident se dogodio na mostu Laoping, u kineskoj provinciji Guejou, prenosi britanski Metro. Vozač je izvađen iz vode, a mešani su mu dali suhu odjeću. Policija je izvukla automobil, ali nije da li su protiv Janga preduzete neke mjere. (Tuzlanski.ba)