Mladić je odmah prevezen u bolnicu, ali ubrzo nakon dolaska je proglašen mrtvim.

Velika tragedija: 22-godišnji mladić porijeklom iz BiH ubijen u SAD-u
Foto: Tuzlanski.ba

Mladić iz Bosne i Hercegovine tragično je preminuo nakon što je pronađen s ranama od vatrenog oružja u vozilu koje se slupalo u blizini Spring Valleyja, u Las Vegasu, prenosi američki portal 8 News Now.

Policijski odgovor na dojavu o pucnjavi Policija Las Vegasa intervenirala je u subotu na lokaciji South Decatur Boulevard i Sobb Avenue, nedaleko od Sunset Roada, nakon što su primili dojavu o pucnjavi. Po dolasku, policajci su zatekli automobil koji je udario u "fiksni objekt", a unutar vozila je bio mladić ranjen iz vatrenog oružja.

Identitet žrtve

Žrtva je identifikovana kao 22-godišnji Elvin Sejdinović, koji je odmah prevezen u bolnicu, no ubrzo nakon dolaska je proglašen mrtvim. Policija je uputila apel svima koji imaju bilo kakve informacije o ovom slučaju da kontaktiraju Odjel za ubistva LVMPD-a.

GoFundMe kampanja za troškove ukopa

Na platformi GoFundMe pokrenuta je kampanja za prikupljanje sredstava za Elvinov ukop. U opisu kampanje, porodica Sejdinović izrazila je ogromnu tugu zbog ovog tragičnog gubitka.

"Elvin je ubijen na putu za posao u subotu, 5. oktobra 2024. godine. Njegovom smrću srce je slomljeno cijeloj porodici. Bio je voljen sin, brat, unuk, nećak, ujak i prijatelj. Njegova ljubazna i avanturistička priroda osvajala je sve oko njega. Posebno je uživao u košarci i druženju s porodicom i prijateljima," piše u objavi.

Porodica prolazi kroz neizrecivu bol i gubitak, a prikupljena sredstva bit će korištena za troškove ukopa i ublažavanje finansijskog tereta u ovom teškom periodu.

"Svaka podrška i pomoć izuzetno je cijenjena", poručuju članovi porodice.