Ubio 42 osobe zbog adrenalina: Brazilska policija uhapsila serijskog ubicu
Foto: Tuzlanski.ba

Brazilska policija uhapsila je čovjeka koji je priznao da je ubio 42 osobe tokom protekle decenije u gradu Rio de Janeiru.

Policija je saopćila da je uhapsila Sailsona Josea das Gracasa u srijedu, kratko nakon što je nožem ubio ženu u predgrađu Rija, prenosi BBC.

On je nakon toga priznao da je ubio još 37 žena, trojicu muškaraca i dvogodišnju djevojčicu. Policija traga za navodnim žrtvama i saopćila je da je već pronašla četiri.

U policijskom rsazgovoru emitovanom na brazilskoj Globo TV, on je izjavio da je išao u lov i da je ubijao zbog adrenalina.

On je izjavio policiji da bi u slučaju da bude oslobođen iz zatvora ponovo ubijao. Kazao je da su mu omiljene žrtve bile bijelkinje, koje je ubijao davljenjem.

- Njegove tri muške žrtve ubijene su kada sam radio honorarno, dodao je.

- Čekao bih na priliku da provalim u kuću i ubijem - izjavio je das Gracas, dodajući da je mjesecima posmatrao svoje žrtve prije nego što je krenuo da ih ubija.

Eksperti tvrde kako izgleda da je das Gracas psihopata koji uživa u medijskoj pažnji i upozoravaju da treba pažljivo provjeriti ono što je rekao.

Policija je saopćila da upoređuje njegovo priznanje s policijskim izvještajima i da je već pronašla četiri njegove žrtve. (Agencije)