Nakon što je Kamala Harris održala govor na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke, Donald Trump je ubrzo reagovao i iznio brojne kritike. 

Trump reagovao na govor Kamale Harris: "Ona je užasna osoba"
Foto: Screenshot

Nakon obraćanja Kamale Harris u intervjuu za Fox News, Donald Trump se oglasio te iznio brojne kritike na njen račun. 

“Ona je neuspješna. Ja sam uspješan čovjek. Sjajno mi ide s latinoameričkim glasačima. Odlično mi ide s crnim muškarcima. Odlično mi ide i sa ženama jer one žele sigurnost”, rekao je Trump. 

Pored Foxa, Trump je objavio na desetine komentara na društvenoj mreži Truth Social te je kritikovao skoro svaki dio njenog govora. 

Poručio je i kako se planira sastati s Robertom F. Kennedyjem Jr. koji bi ga mogao podržati u kandidaturi. 

Vezani članak Kamala Harris prihvatila nominaciju za predsjednicu: 'Vrijeme je za novi put naprijed'

"Imao sam odličan odnos s njim tokom godina, poštujem ga. On me poštuje. Nemam pojma hoće da li će me podržati. Sastat ćemo se i razgovarati o tome", dodao je Trump. 

"Milioni ilegalnih stranaca sljevaju se u našu zemlju zbog 'drugarice' Harris i našeg 'Cara granice' i njihovih politika otvorenih granica. Preuzimaju poslove naših afroameričkih i latinoameričkih porodica. Glasajte za mene i zaustavite ludilo", zaključio je.

Kamala Harris je izrazila predanost jačanju odnosa SAD-a s NATO saveznicima i nastavku podrške Ukrajini u njenom sukobu s Rusijom.

"Neću nikada posustati u odbrani sigurnosti i ideala Amerike, jer u trajnoj borbi između demokratije i tiranije, znam gdje stojim i znam gdje pripadaju Sjedinjene Američke Države", rekla je.