Dvije su osobe poginule kada je "zbrisan" hotel u središnjem ukrajinskom gradu Kryvyi Rih, rekli su regionalni dužnosnici.

Rusija drugi dan zaredom gađa Ukrajinu raketama i dronovima
Foto: Arhiva

Rusija je pokrenula nekoliko valova raketnih napada i napada bespilotnim letjelicama ciljajući na desetke ukrajinskih regija i ubivši najmanje četiri osobe, saopćila je ukrajinska vojska rano u utorak, dan nakon najvećeg zračnog napada Moskve u ratu protiv svog susjeda.

Dvije su osobe poginule kada je "zbrisan" hotel u središnjem ukrajinskom gradu Kryvyi Rih, rekli su regionalni dužnosnici. Dvoje je poginulo u napadima dronovima na grad Zaporizhzhia, istočno od Kryvyi Riha.

Sistemi protuzračne odbrane kijevske regije raspoređeni su nekoliko puta tokom noći kako bi odbili projektile i bespilotne letjelice koje ciljaju glavni grad Ukrajine, objavila je vojna uprava regije na Telegramu.

Reutersovi svjedoci izvijestili su o najmanje tri runde eksplozija tokom noći u Kijevu.

Rusija je u ponedjeljak lansirala više od 200 projektila i dronova, usmrtivši najmanje sedam osoba i oštetivši energetsku infrastrukturu u napadu koji je američki predsjednik Joe Biden osudio kao "nečuven".

Analitičari instituta Instituta za proučavanje rata sa sjedištem u Washingtonu, rekli su u svojoj bilješci kasno u ponedjeljak da Moskvi "vjerojatno nedostaje odbrambeno-industrijski kapacitet da redovito izdrži tako masivne napade u sličnoj mjeri".