Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da će se vakcinacija u Deir al-Belahu, koji se nalazi u centralnom dijelu Pojasa Gaze, nastaviti do 4. septembra

Prvog dana: Protiv dječje paralize u Pojasu Gaze vakcinisano više od 72.000 djece
Foto: Anadolu Agency

Prvog dana kampanje vakcinacije protiv dječje paralize u centralnom dijelu Pojasa Gaze vakcinisano je više od 72.000 djece.

"Građani su pokazali veliko interesovanje za kampanju vakcinacije djece mlađe od deset godina u centralnom dijelu Pojasa Gaze, a koju sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku.", naveo je Ashraf al-Qudra, glasnogovornik Ministarstva zdravstva u Gazi.

Al-Qudra je kazao da u smještajnim centrima, na glavnim ulicama i punktovima predviđenim za vakcinaciju radi 470 zdravstvenih radnika.

Iz Ministarstva zdravstva u Gazi navedeno je da je prvog dana vakcinacije u centralnom dijelu enklave vakcinisano 72.611 djece.

Vezani članak Počela vakcinacija djece protiv dječje paralize u centralnoj Gazi

Vakcinacijom protiv dječje paralize bit će obuhvaćeno više od 600.000 djece mlađe od deset godina u Pojasu Gaze.

Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da će se vakcinacije u Deir al-Belahu, koji se nalazi u centralnom dijelu Pojasa Gaze, nastaviti do 4. septembra.

Vakcinacija protiv dječje paralize za djecu mlađu od deset godina počela je u gradu Khan Younis na jugu Pojasa Gaze, gdje se nastavljaju izraelski napadi.