Najnovija istraživanja javnog mišljenja pokazuju da Kamal Harris povećava svoju prednost u odnosu na Donalda Trumpa.

Prvo predizborno predsjedničko suočavanje Trumpa i Harris 10. septembra
Foto: Kamala Harris (Facebook)

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump i njegova demokratska suparnica Kamala Harris prvi će se put suočiti 10. septembra na ABC-u.

ABC je na društvenoj mreži X potvrdio da će se suočavanje kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Trumpa i Harris održati 10. septembra.

"Potpredsjednica Harris i bivši predsjednik Trump potvrdili su da će prisustvovati događaju", naveli su iz ABC-a.

Na konferenciji za novinare na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi, Trump je rekao da želi dodatna suočavanja 5. i 24. septembra, a prenosili bi ih Fox i NBC.

Vezani članak Donald Trump pristao na debatu sa Kamalom Harris u septembru

Harris je, pak, na mreži X napisala kako se veseli suočavanju 10. septembra nakon što je Trump "konačno sletio".

Kasnije je rekla novinarima da je otvorena za razgovore o drugim suočavanjima, ali su njezini predstavnici isključili mogućnost da bi se to moglo dogoditi na televiziji Fox.

Kako je najavio njen izborni štab, razgovori o daljnjim televizijskim suočavanjima zavise od Trumpovog učestvovanja u suočavanju 10. septembra.

Najnovija istraživanja javnog mišljenja pokazuju da Harris povećava svoju prednost u odnosu na Trumpa. Anketa Ipsosa objavljena u četvrtak pokazala je da demokratska kandidatkinja ima 42 prema 37 posto prednosti u odnosu na republikanskog suparnika.