Njemačka: Otac ubio 9-godišnjeg sina, dijete satima ležalo mrtvo u kući
Foto: Tuzlanski.ba

Otac (50) osumnjičen je da je ubio vlastitog sina (9) u svom domu u Kleinsendelbachu u Gornjoj Frankoniji.

Kao što je objavila policija, supruga, koja je živjela odvojeno od 50-godišnjaka, željela je preuzeti dijete u nedjelju rano navečer oko 17.15 sati jer je nesretni dječak vikend proveo s ocem.

Međutim, otac je otvorio ulazna vrata kuće u ulici Föhrenweg s kuhinjskim nožem u ruci. Potpuno prestrašena žena tada je nazvala policiju zbog straha za život svog djeteta, a policijska patrola je brzo stigla na mjesto događaja.

Zajedno s dodatno zatraženom policijskom pomoći iz susjedne Srednje Frankonije, policajci su u konačnici uspjeli dobiti pristup kući u kojoj je čovjek uhapšen bez ikakvog otpora.

Dok su tražili dječaka, policajci su naišli na stravično otkriće u gornjem dijelu kuće. Svaka pomoć stigla je prekasno za beživotnog devetogodišnjaka. Prema riječima službenika, prema prvim nalazima, dječak je bio mrtav nekoliko sati, prenosi Fenix-magazin.

Detektivi iz nekoliko policijskih stanica u Bambergu započeli su opsežne istrage odmah nakon otkrića i, između ostalog, osigurali tragove na mjestu zločina. Član kriznog interventnog tima na mjestu se pobrinuo za šokiranu majku.

Tokom forenzičkog medicinskog pregleda u ponedjeljak ujutro utvrđeno je da je dijete umrlo od znatnog nasilja. Na temelju trenutnih rezultata istrage, za 50-godišnjaka je zbog toga na zahtjev Javnog tužiteljstva u Bambergu izdan nalog za hapšenje zbog hitne sumnje na ubistvo.

Službenici su osumnjičenog odveli u zatvor. Istraga o pozadini i točnom tijeku strašnog zločina se nastavlja.