Horor u Njemačkoj: 28-godišnjak iz Puračića nasmrt izbo majku, pa pokušao samoubistvo
Foto: Tuzlanski.ba

Tužitelj je u srijedu izdao nalog za zadržavanje u zatvoru 28-godišnjeg mladića zbog ubistva iz nehata. On je navodno u noći sa ponedjeljka na utorak na smrt izboo svoju majku.

horor-ulmU toku je istraga, a mladić je zbog povreda prebačen u zatvorsku bolnicu u Hohenaspergu.

Kako saznajemo, 46-godišnja žena je ubijena u noći sa ponedjeljka na utorak. Policija je za ovo ubistvo odma' posumnjala u njenog sina (28) koji je najprije uhapšen, a kasnije prebačen u bolnicu.

U stanu i stubištu zgrade su primjetni tragovi krvi, što sugeriše da je počinitelj nakon ovog djela ozlijeđen napustio stan.

"Stubište je bilo puno krvi", rekao je komšija, koji je u nastavku potvrdio da se često znala čuti svađa iz tog stana.

Osumnjičeni mladić je uhapšen za vrlo kratko vrijeme. Na sebi je imao ubodne rane po vratu, stomaku i prsima. Hitno je odvezen u bolnicu gdje je operisan i njegovo zdravstveno stanje je van životne opasnosti.

Obdukcija tijela nesretne žene je obavljena u utorak poslijepodne. Tužilaštvo je podnijelo zahtjev za zadržavanje mladića (28) u zatvoru, a sudija će donijeti odluku nakon što ispita osumnjičenog.

Osumnjičeni i njegova majka u Njemačku su nedavno doselili iz Puračića. On nema stalnu dozvolu za boravak u Njemačkoj, a komšije tvrde kako je imao ključeve od stana, iako taj stan nije prijavljen kao njegovo mjesto prebivališta. Komšije su nesretnu ženu opisali kao mirnu i dobru komšinicu, prenosi SodaLIVE.ba.